Zmrzlina je oblíbenou letní pochoutkou téměř všech. Bohužel však obsahuje spoustu cukrů a také najdete zmrzliny s vysokým obsahem kalorií. Jak si dopřát osvěžení a zároveň neporušit svůj stravovací plán? Fitness domácí zmrzlina vám zabere na přípravu jen pár minut a skvěle vás schladí.
Ohledně kalorií záleží, z čeho se zmrzlina nebo nanuk skládá. Více smetanové zmrzliny budou kaloričtější než zmrzliny vodové a ovocné. Ať tak či tak, vždy budou obsahovat cukr. Jednou za čas vám taková zmrzlina nic neudělá a s úsměvem můžete pokračovat na cestě za lepší postavou a lepším zdravím. Pokud byste však zařazovali zmrzliny na pravidelné bázi a nahradili s nimi každou svačinu, můžete svůj progres zpomalit. V dnešním článku vám proto prozradíme, jak si připravit zmrzlinu doma a tak, aby mohla být třeba právě tou svačinou každý horký den.
Domácí tvarohová zmrzlina
Představíme vám zmrzlinu založenou na tvarohu.
Tvaroh můžete využít nízkotučný, který obsahuje snížený obsah tuku (jak z názvu vyplývá) a také obsahuje méně kalorií. Díky tvarohu dodáte tělu dostatek bílkovin, a také proto právě tato zmrzlina může být skvělou náhražkou svačiny.
Tělo neví, zda si dopřáváte zmrzlinu z tvarohu nebo pouze tvaroh z lednice.
Ingredience
- tvaroh odtučněný – vanička 250 g
- protein (libovolná příchuť) – odměrka
- ovoce – maliny, borůvky, jahody, banán
- hořká kvalitní čokoláda – 20 g
Postup
Nejprve si smíchejte tvaroh s proteinem. Pokud bude třeba tvaroh trochu „naředit“, využijte jogurt. Nepoužívejte vodu, která v mrazáku zmrzne a vaše zmrzlina nebude krémová.
Po smíchání tvarohu s proteinem si do tvarohu vmíchejte ještě 20 g hořké, rozlámané čokolády. (Nemusí být.) Smíchaným tvarohem naplňte libovolné misky, které můžete vložit do mrazáku. Skvěle poslouží také obaly na muffiny z papíru nebo jiné formy. Na vrch zmrzliny můžete použít také ovoce.
Nechte v mrazáku pár hodin a po vyndání je vaše domácí zmrzlina připravena k servírování.
Protein mění chutě
Díky proteinu můžete měnit příchutě domácí zmrzliny.
Jednou si můžete dopřát zmrzlinu s příchutí vanilky za použití vanilkového proteinu, po druhé čokoládu a po třetí třeba kokos. Záleží pouze na vás a vašich preferencích. Základem bude vždy tvaroh smíchaný s proteinem a popřípadě jogurtem a vše ostatní už máte v rukách vy.