Fitness domácí zmrzlina

Zmrzlina je oblíbenou letní pochoutkou téměř všech. Bohužel však obsahuje spoustu cukrů a také najdete zmrzliny s vysokým obsahem kalorií. Jak si dopřát osvěžení a zároveň neporušit svůj stravovací plán? Fitness domácí zmrzlina vám zabere na přípravu jen pár minut a skvěle vás schladí.

Ohledně kalorií záleží, z čeho se zmrzlina nebo nanuk skládá. Více smetanové zmrzliny budou kaloričtější než zmrzliny vodové a ovocné. Ať tak či tak, vždy budou obsahovat cukr. Jednou za čas vám taková zmrzlina nic neudělá a s úsměvem můžete pokračovat na cestě za lepší postavou a lepším zdravím. Pokud byste však zařazovali zmrzliny na pravidelné bázi a nahradili s nimi každou svačinu, můžete svůj progres zpomalit. V dnešním článku vám proto prozradíme, jak si připravit zmrzlinu doma a tak, aby mohla být třeba právě tou svačinou každý horký den. 

Domácí tvarohová zmrzlina

Fitness domácí zmrzlina

Představíme vám zmrzlinu založenou na tvarohu.

Tvaroh můžete využít nízkotučný, který obsahuje snížený obsah tuku (jak z názvu vyplývá) a také obsahuje méně kalorií. Díky tvarohu dodáte tělu dostatek bílkovin, a také proto právě tato zmrzlina může být skvělou náhražkou svačiny. 

Tělo neví, zda si dopřáváte zmrzlinu z tvarohu nebo pouze tvaroh z lednice. 

Ingredience

  • tvaroh odtučněný – vanička 250 g
  • protein (libovolná příchuť) – odměrka
  • ovoce – maliny, borůvky, jahody, banán
  • hořká kvalitní čokoláda – 20 g

Postup

Nejprve si smíchejte tvaroh s proteinem. Pokud bude třeba tvaroh trochu „naředit“, využijte jogurt. Nepoužívejte vodu, která v mrazáku zmrzne a vaše zmrzlina nebude krémová. 

Po smíchání tvarohu s proteinem si do tvarohu vmíchejte ještě 20 g hořké, rozlámané čokolády. (Nemusí být.) Smíchaným tvarohem naplňte libovolné misky, které můžete vložit do mrazáku. Skvěle poslouží také obaly na muffiny z papíru nebo jiné formy. Na vrch zmrzliny můžete použít také ovoce. 

Nechte v mrazáku pár hodin a po vyndání je vaše domácí zmrzlina připravena k servírování. 

Protein mění chutě

Díky proteinu můžete měnit příchutě domácí zmrzliny.

Jednou si můžete dopřát zmrzlinu s příchutí vanilky za použití vanilkového proteinu, po druhé čokoládu a po třetí třeba kokos. Záleží pouze na vás a vašich preferencích. Základem bude vždy tvaroh smíchaný s proteinem a popřípadě jogurtem a vše ostatní už máte v rukách vy.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..